hennesseyvenomf5

Venom F5 – masina care va depasi 500 de km/h

Hennessey este o companie din Texas, USA, care are masini realizate pe baza modelelor Louts. Compania a produs pana in prezent modele de performanta extrema care se lupta pentru titlul de cea mai rapida masina din lume.

In momentul de fata, modelul Venom GT este declarata ca fiind masina cu cea mai rapida acceleratie din lume. Aceasta este capabila sa ajunga de la 0 la 300 de km/h in doar 13.36 secunde. De asemenea de la 0 la 200 de mile pe ora masina va face doar 14.51 secunde. Sunt cifre pe care nici macar Bugatti Veyron SS nu le poate depasi.

Venom GT este un automobil care are un motor V8 Twin Turbo capabil a dezvolte nici mai mult nici mai putin de 1200 de cai putere. Daca e sa luam in considerare greutatea de doar 1200 de kilograme a masinii, va puteti da seama de cat este aceasta de rapida si cat este de performanta. Coeficientul putere/greutate este de 1.0, ceea ce inseamna ca pentru fiecare kilogram pe care masina il are, exista cate un cal putere.

Noul model F5, este unul denumit sugestiv. Desi la prima veder F5 este doar un acronim simplu, acesta se categoria de tornade F5 care au o viteza a vanturilor cuprinsa intr 420 si 512 km/h. Venom F5 se doreste a fi prima masina din lume care va reusi sa depaseasca cifra celor 500 de km/h.

Avand in vedere ca masina actuala  a reusit sa ajunga la viteza de 435.31 km/h, este foarte posbil ca noul automobil sa ajunga aceasta tinta. Masina va avea un motor care va dezvolta 1400 de cai putere si ca avea o greutate de 1300 de kilograme. O imbunatatire considerabila in privinta performantelor acesteia. De asemenea coeficientul de frecare cu aerul va fi redus de la 0.44 la 0.4. Nu par a fi diferente majore, dar mici modificari pot duce la rezulatate mari. Daca Venom F5 va reusi sa depaseasca bariera celor 500 km/h vom trece intr-o noua era a vitezei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.