temeri neobisnuite

Temeri dintre cele mai neobisnuite

Cu toate ca traim intr-o lume plina de ciudatenii, de evenimente si de persoane dintre cele mai neobisnuite si de speciale in acelasi timp, multi dintre noi sunt mai putin adaptati la anumite lucruri ce ne inconjoara si dezvolta anumite fobii si frici care in ochii altora ar parea cel putin neobisnuite.

Xanthophobia

Frica de culoarea galben este poate una dintre cele mai putin obisnuite si cele mai speciale frici pe care o poate avea cineva in aceasta lume, insa ea exista si persoanele afectate sunt dintre cele mai putin norocoase in cazul in care vad sau le este expusa vederii culoarea galben.

V-ati intreba oare de ce unor anumite persoane le este frica de aceasta culoare de altfel placuta? Nici eu nu stiu, insa poate simpla asociere a acestei culori cu un eveniment mai putin frumos din viata cuiva, poate determina persoana in cauza sa dezvolte o asemenea frica fata de „Xanthophobia”.

Myrmecophobia

Frica de furnici si de insecte in general este iarasi o temere oarecum justificata si care ar trebui luata in seama, dar si care ar trebui incercat a fi vindecata. „Myrmecophobia” este fobia de furnici, de micile insecte negre sau rosii care isi duc viata pe sol si sub pamant, dar mai ales in musuroaie si pomi de tot felul. O asemenea teama de furnici o pot intelege mai ales daca cel care a dezvoltat-o a patit ceva urat din cauza unor furnizi sau intr-un anume fel aceste vietuitoare i-au influentat cresterea.

Turaphobia

Frica de branza nu este ceva foarte obisnuit, mai ales printre cei gurmanzi si pasionati de toate soiurile de branza, insa daca este vorba despre anumite sortimente de branza (cu mucegai sau cu un miros puternic si ascutit), aceasta fobie poate fi inteleasa de multa lume.

„Turaphobia” este acea temere ce poate fi pusa in legatura poate cu un episod mai putin frumos din viata cuiva, cum ar fi chiar copilaria, in care celui in cauza poate i s-a dat sa manance asemenea tipuri de branza si nu i-au priit, ba chiar inca de atunci i-au dezvoltat o oarecare repulsie fata de acest produs lactat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.