Marcy Borders

Povestea femeii care a trait atacul de la World Trade Center

Celebra femeia fotografiata in urma atacului terorist de la World Trade Center din 11 septembrie 2001, una din cele mai iconice si mai faimoase fotografii de dupa atacurile teroriste, reprezinta o femeie acoperita de praf si cenusa, care a murit recent rapusa de cancer.

Marcy Borders, in varsta de 42 de ani, cunoscuta si ca „Dusty Lady”, a pus cancerul de stomac de care suferea pe seama atacului din 2001. Femeia a fost diagnosticata in aprilie 2014, sustinand ca acesta ar fi un efect al intamplarii de la World Trade Center, unde au murit 2753 vieti.

Mama a doi copii, femeia a dat vina bolii sale pe acest incident, deoarece a inhalat particulele de praf: „Imi spun mie insumi: <oare acest incident a aprins celulele canceroase din mine?> Chiar cred acest lucru, pentru ca niciodata in viata mea nu am mai fost bolnava. Nu am tensiune arteriala ridicata, nici colesterol ridicat sau diabet”- sustinea aceasta in noiembrie 2014.

Marcy Borders se afla in prima luna de munca la World Trade Center, unde lucra la etajul 81, in momentul in care sinucigasii au „intrat” in cladire. In ciuda ordinului sefului sau de a-si nu parasi biroul, femeia- la vremea aceea in varsta de 28 de ani, nu i-a ascultat porunca astfel ca si-a salvat viata, reusind sa iasa din cladire.

Declaratii Marcy Borders

„Sute de oameni incercau sa scape si sa se salveze. Scarile pe unde trebuia sa cobor eu erau extrem de avariate, astfel ca am fost obligati sa folosim alte trepte, moment in care am crezut ca aici imi este sfarsitul. Sunt atat de bucuroasa pentru faptul ca am reusit sa ajung pana la parterul cladirii…” Dupa acest incident, Borders s-a luptat cu dependenta de alcool si de droguri, moment in care si-a pierdut si custodia asupra copiilor sai. „Nu imi pasa de nimeni altcineva decat de mine. Nu mai puteam face fata cu viata. Viata mea nu era cu nimic mai buna asa ca mi-am dorit sa inchei drumul in viata.”

Dupa ce a fost internata in anul 2011, aceasta a reusit sa isi trateze dependenta, insa in anul 2014, femeia a fost diagnosticata cu cancer de stomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.