mistere medicale

Mistere medicale din jurul lumii

Lumea medicala evolueaza in fiecare zi. Noi vaccinuri si tratamente sunt dezvoltate la o rata incredibila, si milioane de oameni au fost tratati cu succes in lumea intreaga pentru toate tipurile de afetiuni si boli. Oricum, cateodata un mister medial se mai intampla, si celor mai mari doctori li se pare ceva complet misterios.

Femeia care isi aude ochii cum se misca-Lancashire, Anglia

Julie Redfern din Lancashire juca popularul joc pe computer Tetris cu 8 ani in urma atunci cand a auzit un sunet foarte ciudat. Nu prea isi dadea seama de unde venea acel sunet pana cand nu si-a dat seama ca acel sunet aparea de fiecare data cand ea isi misca ochii dintr-o parte in cealalta. Julie auzea de fapt sunetul propriilor ochi miscandu-se in orbite.

In anii ce-au urmat, Julie a devenit constienta de asemenea si ca putea sa-si auda propriul sange curgandu-i prin vene. Propriul mestecat era prea tare pentru ea astfel ca din pacate rata conversatiile din jurul mesei atunci cand manca. Poate ca cel mai rau dintre lucruri se intampla atunci cand ochii ei se cutremurau in orbite atunci cand suna pana si telefonul.

Julie a fost diagnosticata cu SCDS. Aceasta este o afectiune medicala foarte rara care cauzeaza ca oasele din urechea ei interioara sa isi piarda din densitate, rezultand astfel intr-un auz foarte sensibil. Doctorii au devenit constienti de aceasta afectiune abia in anii ’90. O interventie chirurgicala initiatoare a fost pusa in aplicare in cazul Juliei pentru prima data. Doctorii ei au reusit sa ii clarifice auzul normal doar la una dintre urechi, ceea ce i-a at speranta ca in anii ce vor urma si celalalta ureche isi va rveni la fel de bine.

Baiatul caruia nu ii este foame- Cedar Falls, Iowa

Baiatul de 12 ani Landon Jones s-a trezit intr-o dimineata in anul 2013 fara a simti apetit pentru mancare. El se simtea foarte slabit si lesinat si nu se putea opri din tusit pentru ca flegma sa iibloca pieptul. Parintii sai l-au dus de urgenta la spital unde doctorii au descoperit o infectie la plamanul stang al baiatului. Acestia nu au pierdut timpul si infectia a fost de curand oprita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.