epilare

Metode de indepartare a parului

Exista mai multe metode de indepartare a parului, de la indepartarea temporara a acestuia, la reducerea permanenta a parului si pana la rezultate coplet permanente. Aceste metode de indepartare a aprului difera mult de la mecanism la mecanism, si au avantaje si dezavantaje, dar si costuri diferite. De la biguri si pana la aparate cu laser, atat femeile cat si barbatii dispun de o varietate de optiuni cand vine vorba despre indepartarea parului nedorit de pe corp.

Barbierit/Ras

Barbieritul sau rasul este una dintre cele mai obisnuite si populare metode de a indeparta parul nedorit de pe corp. Aparatele de ras sau bigurile sunt utilizate pentru a taia parul doar de la suprafata epidermei. Cand vine vorba despre aparatul propriu zis, optiunile tale includ aparatele de ras electrice si manuale.

  • Avantaje: Unele biguri dureaza mai mult decat altele si de obicei sunt mai ieftine si dureaza mai putin. Costurile rasului sunt minime si includ biuri, aparate de ras, lame de ras si crema de ras. Unii omanei opteaza pentru sapunuri hidratante in locul cremelor sau spumelor de ras ca sa faca si mai ieftin procesul de barbierit.
  • Dezavantaje: Rasul nu este cea mai sigura metoda de indepartare a parului, ci este cea mai obisnuita. Va trebui sa folosesti cu grija un aparat de ras sau un big in timpul procesului propriu-zis de indepartare a parului. Mai mult de atat, a folosi niste aparate de ras din comert, simple, ar putea sa duca la o dispozitie pentru aparitia firelor pe sub piele, a taieturilor si a juliturilor. Insa, pentru oamenii care nu isi permit o alta metoda mai permanenta de indepatare a parului, bigurile sunt cele mai la indemana optiuni si nu sunt nici pe departe la fel de dezordonate si nu fac mizerie ca si cremele depilatoare.

Creme depilatoare

Cremele depilatoare contin chimicale care dizolva parul chiar doar pana deasupra epidermei. De vreme ce cremele depilatoare afecteaza parul mai aproape de radacina decat cum o face rasul, rezultatele pot tine pana la cateva zile chiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.