seodecode

Expertii SeoDecode.ro ofera sfaturi concrete despre optimizarea site-ului

Un domeniu provocator pentru afaceristi este fara doar si poate cel ce tine de SEO. Se refera la optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare. Google este unul dintre cele mai mari motoare, iar optimizarea pentru ca acesta sa il pozitioneze avantajos in paginile de rezultate este esentiala.  Exista o multime de etape ce le presupune acest proces si pe care expertii SeoDecode.ro ii recomanda pentru rezultate satisfacatoare.  Mai departe gasesti cateva sfaturi utile oferite de acestia, cu privire la lucrurile esential de realizat pentru o optimizare eficienta.

La o simpla cautare pe Google dupa termenul SEO, vei descoperi ca exista o sumedenie de companii care presteaza astfel de servicii. Unii lucreaza corect si aplica strategiile eficient, iar altii vizeaza Black SEO, acestea ducand in general la penalizari din partea motorului de cautare.

Ce presupune optimizarea SEO?

Utilizare de tooluri special dedicate optimizarii este esentiala si deosebit de eficienta.

Keyword planner

SeoDecode.ro considera utilizarea acestui tool ca fiind primul pas, respectiv acesta are in vedere identificarea de expresii sau cuvinte cheie de interes nisei. Acestea vor fi indexate si vor optimiza site-ul, facandu-l mai vizibil, in functie de cautarile realizate de utilizatori. Daca nu ai experienta si nu te pricepi in acest sens, mai bine soliciti ajutorul unui expert care este capabil sa actioneze inteligent. In orice caz, trebuie sa ai in vedere stabilirea expresiilor relevante, apoi verificarea volumului de cautari pe ele prin Keyword Planner.

Ajutor pentru optimizare

Urmatorul pas ar trebui sa vizeze instalarea unui instrument care sa te ajute sa faci optimizarea. In functie de platforma pe care ai creat site-ul, ai in vedere instalarea pluginului Yoast – daca este vorba despre WordPress spre exemplu. Nu costa nimic si nici nu presupune o utilizare dificila.

Optimizarea titlurilor

Atat in cazul site-ului, cat si a blogului de pe acesta (este necesar sa ai unul), ai in vedere optimizarea titlului prin introducerea cuvantului cheie in acesta. Nu uita ca este importanta relevanta si claritatea acestuia in context.

Optimizarea link-urilor

Ulterior targetarii cuvintelor cheie, lasand la o parte denumirea site-ului web, trebuie sa ai in vedere ca linkul trebuie sa fie exact cuvantul cheie. Este un pas care faci site-ul prietenos pentru Google, dar si pentru utilizatori.

Optimizarea de metadescrieri

SeoDecode.ro atrage atentia importantei pe care metadescrierea o are de asemenea in proces. Este considerata ca un sumar pe care Google il citeste si intelege astfel la ce se refera continutul. Desigur ca in metaadescriere trebuie neaparat de inclus si cuvantul cheie.

Optimizarea continutului

Acest pas trebuie sa aiba in vedere mai multe parti ale continutului. Incepand de la titlu, introducere, subtitluri, paragrafe – fiecare trebuie sa contina cuvantul cheie. Mare atentia insa – se cere un minimum de utilizari ale acestuia, insa nici supraaglomerarea nu este apreciata de Google.

Ai in vedere utilizarea naturala a acestuia, deci o frecventa moderata.

Optimizarea imaginilor

Nici acestea nu sunt irelevante. Astfel, trebuie sa ai in vedere relevanta lor raportat la cuvantul cheie, optimizarea sa dimensionala, precum si adaugarea de text alternativ, care trebuie sa contina de asemenea cuvantul cheie.

Urmeaza apoi inserarea de link-uri interne si externe, de categorii si taguri, verificarea relevantei pe care o are continutul din punct de vedere SEO, precum si toate strategiile ce tintesc aducerea site-ului in prima pagina a rezultatelor afisate de Google.

Ar mai fi multe aspecte de mentionat vizavi de Seo. Din acest motiv, datorita complexitatii pe care procesul il presupune, expertii SeoDecode.ro recomanda ajutorul unui expert, care sa se ocupe in detaliu de fiecare etapa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.