De stiut despre Irlanda

Transportul in Irlanda si Irlanda de Nord se axeaza pe trenuri, inchirierile de masini, taxiuri si autobuze. Sistemul de calatorit cu trenul este foarte rapid si cel mai simplu de a face fata oraselor din Irlanda. Poti verifica Irish Explorer Pass, care este foarte bun pentru calatorii nelimitate prin toata Irlanda pana la 8 zile chiar. Pentru Irlanda de Nord, este disponibil un bilet de pe Freedom of Northern Ireland.

Daca alegi sa te dedai de la drumurile deja bataorite si calcate de om si sa te idrepti catre zone mai izolate, a inchiria o masina este o idee foarte buna. Rezerva-ti intotdeauna din timp una-in special daca nu poti conduce o masina cu transmisie manuala-si asteapta-te ca preturile la gaz sa fie foarte mari. Aminteste-ti ca vei conduce exact ca in Marea Britanie sau Japonia-pe partea stanga a drumului.

Pentru distante mai scurte, taxiuile reprezinta o optiune economica. Iralnda de Nord are de asemenea si doua surse foarte de incredere in legatura cu transportul de persoane in comun Ulsterbus si Metro Bus. In ceea ce priveste orasul Dublin, acesta isi are propriul sistem Dublin Bus.

Irlandeza si engleza sunt limbile nationale ale Irlandei, insa nu este ciudat sa descoperi ca irlandeza este limba vorbita in mod primar atunci cand te vei indeparta de orasele mari catre satele din zona rurala. In ceea ce priveste moneda nationala, fii pregatit pentru doua tipuri de valuta daca veicalatori intre Republica Irlandei si Irlanda de Nord. In Republica Irlandei se foloseste euro in timp ce in Irlanda de Nord se foloseste lira sterlina, care este mult mai crescuta ca valoare.

Daca iti vei petrece suficient timp planuindu-ti vacanta in Irlanda si daca vei accepta faptul ca vremea tipica lasa mult de dorit aici, vei avea parte in mod indiscutabil de multa distractie si iti va veni greu sa spui la revedere sau Slán in iralndeza atunci cand vei pleca de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.