Cum sa faci memorarea cursurilor mai usoara

Asterne totul pe hartie

Inainte de a incerca sa-ti amintesti totul, scrie si rescrie informatia memorata. Asta te va ajuta sa devii mult mai familiar cu ceea ce incerci sa memorezi. A face asta plus a asculta o inregistrare a ta cu informatia pe care incerci sa o bagi la cap te poate ajuta foarte bine in procesul memorarii unor lucruri necesare.

Sectioneaza-ti notitele

Acum ca ai totul asternut pe hartie intr-un set de notite, separa-le in sectiuni separate. Acest procedeu este ideal pentru cei care invata in mod vizual, in special daca folosesti coduri de culori pentru a diferentia informatiile si pentru a compartimenta informatia care este inregistrata in creierul tau.

Aplica repetitia pentru o memorare cumulativa

Pentru fiecare rand din textul de memorat, repeta-l de cateva ori si incearca sa-l rememorezi fara a te uita la ceea ce ai scris. In timp ce memorezi fiecare set de texte, acumuleaza informatia prin adaugarea de noi informatii pe care tocmai le-ai invatat.

Asta va pastra totul in memoria ta, fara riscul de a se pierde intre timp. Continua sa faci acest lucru pana cand  ai memorat toata sectiunea si vei fi capabil sa rememorezi toata partea.

Nu trece la o alta sectiune pana cand nu ai apucat sa memorezi prima parte in mod complet. Asta este in mare parte invatare vizuala, insa daca si citesti si vorbesti cu voce tare, atunci de asemenea vei avea parte de o invatare auditiva.

Rescrie totul din memorie

Acum ca iti poti aminti sectiuni intregi, scrie pe hartie tot ceea ce iti poti aminti si ceea ce ai memorat. Asta va reinprospata tot ceea ce tocmai ai invatat prin aplicarea in plan experential.

Invata pe altcineva(sau pe tine insuti)

Cea mai eficienta metoda de memorare din timpul scolii este de a invata pe altcineva informatiile ce trebuie memorate. Poti face asta intr-o varietate de moduri. Poti tine o prelegere despre cunostintele de invatat cuiva care sta in fata ta(sau in oglinda tie insuti) si poti explica totul pe loc si convingator.

Daca ceea ce tocmai ai invatat trebuie sa fie recitat in fata cuiva la scoala, atunci fa asta in fata cuiva care te poate ajuta pentru a vedea cum este sa fii in fata respectivei audiente cand o vei avea de sustinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.