shespots

Coreea ofera locuri de parcare speciale pentru femei

Exista o vorba conform careia femeile nu sunt la fel de bune in ale condusului precum barbatii. Majoritatea barbatilor cre asta si de multe ori este asa dar asta nu inseamna ca sunt si femei care pot conduce mult mai bine decat barbatii. Se pare ca guvernul sud coreean impartaseste aceeasi viziune cu aceasta zicala si au luat partea barbatilor.  Coreea de Sud a afirmat ca vor introduce asa numitele „she-spots” in capitala Seoul.

Aceste locuri de parcare vor fi destinate in special soferitelor din tara. Liniile care vor delimita aceste spatii de parcare vor fi de culoare roz si vor avea simbolul unei femei imprimat pe asfalt. Locurile de parcare sunt considerabil mai mari decat cele normala atat in materie de lungime cat si latime.

Chiar daca este o idee buna, cel putin asa cred autoritatile coreene, cu siguranta ca vor aparea o serie de proteste atat din partea barbatilor cat si din partea femeilor cu carnet de conducere. Dar aceasta solutie nu este singura propusa de coreeni care vine in sprijinul femeilor. Acestia intentioneaza sa modifice suprafata trotuarelor. Vor folosi un material de o consistenta mai redusa astfel incat femeile sa poata pasi mai usor cand sunt pe tocuri. Ca si cum nu ar fi de ajuns, guvenul coreean a decis sa instaleze un numar de 7000 de toalete destinate exclusiv femeilor.

In timp ce barbatii din Coreea de sud poate ca sunt deacord cu masura in privinta locurilor de parcare, nu credem ca vor aprecia cele 100 de milioane $ pe care guvernul le va cheltui in realizarea acestor spatii de parcare, trotuare speciale si toalete. Aceasta masura va duce la micsorarea numarului spatiilor de parcare si cu siguranta nu vor fi deacord cu amenda pe care o vor primi daca vor fi gasiti ca au parcat intr-un spatiu destinat femeilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.