Masone Labyrinth

Cel mai mare labirint din lume

De parca ar fi nevoie de alte motive ca cineva sa mai viziteze Italia, aici se afla cel mai mare labirint din lume. Orasul nordic al Italiei, Parma, care este casa parmezanului si din luna mai este casa celui mai mare labirint din lume- Masone Labyrinth, un labirint realizat din bambus care are forma unei piramide.

Atractia extrordinara este rezultatul mintii unui colector de arta italian, Franco Maria Ricci. In anul 1998, acesta si-a vandut casa si a investit banii pe care i-a castigat in urma vanzarii in realizarea acestui labirint, in speranta ca va crea o destinatie care va inspira curiozitatea lumii alaturi de multe alte emotii. „Plimbarea in labirint este o experienta foarte personala… unii chiar o vad ca o aventura extrema si refuza sa consulte harta atunci cand pornesc in calatorie, iar altii aleg sa se plimbe incet deoarece li se pare relaxant.”- sustine creatorul Ricci.

Masone Labyrinth

Sursa de inspiratie pentru acest proiect a pornit de la prietenia dintre Ricci si scriitorul argentinian si poet Jorje Luis Borges. Ricci a admirat munca lui Borges, iar in anul 1977 Borges si Ricci au ajuns la concluzia ca labirintul este o metafora a starii umane- o tema favorita in scrierile lui Borges. Dupa aceasta conversatie, Ricci a anuntat ca planuieste sa realizeze cel mai mare labirint. Dupa patru decenii, Masone Labyrinth a reusit sa eclipsese Dole Pineapple Gaden Maze din Hawaii, astazi fiind cel mai mare labirint de pe pamant.

Labirintul a fost construit folosindu-se 200.000 de plante de bambus de soiuri si dimensiuni asortate. „Bambusul este o planta foarte puternica”- argumenteaza Ricci, si este si una din acele plante cu cea mai rapida crestere de pe Pamant. Din cauza faptului ca Ricci a pornit acest proiect cam tarziu in viata, acesta declara ca a fost o alegere logica, dorindu-si sa-si vada visul realizat in timpul vietii sale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.