Ce trebuie sa faci pentru a fi mai productiv

Acorda-ti mai mult timp pentru tine si ia pauze

Doar daca nu este ceva absolut necesar pentru tine de a duce ceva la bun sfarsit intr-un anumit timp, nu-ti acorda singur termene limita pentru lucruri care nu sunt usor de rezolvat. Daca vei face asa iti va provoca stres si te vei panica legat de faptul daca vei reusi sa duci la bun sfarsit un proiect la timp; vei fi mereu cu ochii la ceas ca sa vezi cat timp ti-a ramas si asta te va face sa te simti si mai grabit si mai neatent.

Chiar daca asta te poate determina sa lucrezi mai repede pentru a face lucrurile sa mearga, nu este tocmai ideal pentru ca nu vei reusi sa faci o treaba calitativa, asta pentru ca vei fi pe graba si agitat sa termini intr-un anumit timp.

Daca se intampla sa ai de indeplinit o anumita sarcina la munca pana intr-un anumit termen sau fie ca pur si simplu vrei tu sa termini ceva mai repede de facut, iti vei da seama ca iti va fi mai usor daca iti vei acorda cinci sau zece minute de relaxare, de pauza, ca sa poti lua o gura de aer.

Foloseste acele minute pentru a te calma, pentru a te odihni putin, pentru a respira aer proaspat etc, si vei avea o minte mai limpede atunci cand te vei intoarce inapoi la sarcina pe care o aveai de indeplinit, iar lucrul va fi mult mai usor.

Nu fa totul de unul singur

Daca te afli sub un termen limita strict sau te simti pur si simplu epuizat si depasit de situatie in legatura cu o sarcina pe care o ai de dus la capat, ar trebui sa ceri ajutor daca ai nevoie. Oricine are nevoie de ajutor la un moment dat si a avea un set de inca doua maini care sa te ajute nu te vei simti la fel de neajutorat cum ai fi daca ar trebui sa te descurci de unul singur.

Cu ajutor, vei fi de doua ori mai productiv si te vei ingrijora mai putin acum legat de acel deadline, pentru ca vei avea pe cineva langa tine care sa te ajute. Daca stii ca nu vei putea duce la bun sfarsit o sarcina, atunci nu ar trebui sa te fortezi sa o faci. A face asa ceva nu va crea altceva decat mai mult stres si va diminua calitatea muncii pe care o poti face chiar si asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.