implant dentar cluj pret

Ce presupune un implant dentar?

Tot mai frecvente si mai dorite in cazul celor care se confrunta cu probleme specifice ale maselelor sunt implanturile dentare. Tratamentul pe care acestea il presupun vizeaza propriu zis restaurarea dintilor pierduti. Se pare ca numarul lucrarilor de succes la acest capitol este unul in crestere.

Cand este recomandat un implant dentar?

Desigur ca nu in orice situatii acestea se poate sau trebuie sa fie realizat. Tratamentul acesta are rolul de a evita ca o zona afectata, respectiv de unde lipseste un dinte, sa aiba efect asupra celor sanatosi. Astfel, restaurarea prin implanturi se refera la pastrarea eficienta a osului alveolar, care este supus resorbtiei atunci cand este lasat netratat. Complicatii nedorite pot de asemenea sa apara, fiind totodata si o metoda de a evita.

Cum se realizeaza un implant dentar?

Cei care nu au avut nici un fel de tangente cu acest mediu si care nu stiu nimic despre ce presupune un implant dentar gasesc mai departe o explicatie scurta si la obiect. Acesta este reprezentat de o piesa din titan, asemanatoare unui surub, care devine substituient al dintelui lipsa. Acolo unde a existat extractia, dupa ce zona s-a vindecat, se introduce pe cale chirurgicala. Este necesara integrarea sa in os, urmand apoi etapa in care se ataseaza bontul protetic. Ulterior medicul ataseaza coroana, respectiv proteza a carui scop este sa inlocuiasca dintele/dintii care lipsesc.

Cine poate opta pentru un implant dentar?

Desigur ca apare si aceasta intrebare. Ca si in cazul operatiilor chirugicale, cu siguranta ca exista anumite aspecte de avut in vedere. Ei bine, sunt candidati pentru un implant dentar cei care au unul sau mai multi dinti lipsa.

Conteaza o serie de detalii. E important ca osul de care se prinde surubul sa fie calitativ si cantitativ. Trebuie sa se aiba in vedere si pozitia pe care o are nervul alveolar inferior, precum si sinusul maxilar. Desigur ca acestea sunt aspecte pe care le va analiza specialistul. Tot el se va orienta legat de starea de sanatate a organismului. Spre exemplu, pot aparea probleme in cazul celor care inca sunt in crestere, dar si a persoanelor care au anumite afectiuni – de sange, diabet zahar si altele.

Pentru a determina posibilitatea aceasta, se va realiza o evaluare foarte atenta, se vor realiza teste si se va analiza si istoricul dentar al pacientului. Desigur ca cei interesati trebuie sa se gandeasca si la partea financiara, la bugetul disponibil. Se pot orienta in acest sens dupa un implant dentar Cluj pret.

Unii se preocupa legat de durerea pe care o astfel de procedura medicala o poate implica. Ceea ce nu stiu insa este ca in inserarea implantului nu este vorba despre asta.  Cel putin este o operatie ce poate fi comparata cu extractia dentara – in ambele cazuri se realizeaza anestezia zonei. Nu este deci o optiune fata de care sa prezinti reticenta din acest motiv. Acum se folosesc in orice caz echipamente performante, instrumente si medicatie pe masura. Totul are in vedere sanatatea dentara si binele pacientului.

Iti surade ideea de a realiza o astfel de procedura dentara? Intra pe badeaimplant.ro si afla mai multe despre implantul dentar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.