Microsoft-Center

Ce doreste Microsoft sa achizitioneze dupa Nokia

Dupa ce Microsoft a achizitionat compania producatoare de telefoanel mobile Nokia pentru o valoare estimata la 7.2 miliarde dolari acestia isi indreapta ochii si spre alte companii care i-ar putea sa se dezvolte in nise de piata in care Microsoft nu avea acces pana acum.

Una din companiile care ar aduce un plus pentru Nokia ar fi Valve. Valve este compania care a lansat jocurile din seria Half Life. Desi Microsoft detine o cota de piata impresionanta in lumea PC-urilor cand vine vorba de sistemul de operare folosit, Microsoft Windows, acestia nu stau foarte bine in piata gaming destinata PC-urilor fiind axati mai mult pe consola lor Xbox One. Prin aceasta achizitie cei de la Microsoft ar avea un avantaj de a intra pe o piata destul de promitatoare. Valve este estimata la o valoare de 4 miliarde de dolari. O nimica toata daca e sa luam in considerare suma de 80 de miliarde de dolari pe care Microsoft o are la dispozitie pentru astfel de actiuni. In plus, daca acestia se decid sa achizitioneze Valve vor avea multe de castigat, compania ce a lansat Half Life avand un numar de 65 de milioane de utilizatori care le folosesc serviciile.

O alta companie mare pe care Microsoft ar putea sa o achizitioneze ar fi Dropbox. Dropbox este un serviciu de stocare al datelor pe un sistem de forma Cloud. Microsoft detine deja un mediu de strocare Cloud prin sistemul One Drive insa ar putea implementa multe din optiunile oferite de Dropbox. Pentru moment Dropbox are o valoare estimata de aproximativ 10 milioane de doari. Aceasta este o companie care se asteapta sa fie lansata pe piata actiunilor sub forma unui IPO ( Initial Publi Offering ) in decursul anilor viitori.

Asadar Microsft se pare ca se indreapta sa spre noi nise de piata care le-ar putea dezvolta si mai mult imperiul pe care deja il au pe piata computerelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.