relatie copil

Apropierea de copilul tau

Cu cat copiii tai cresc ca si varsta, odata cu acest lucru, cu anii si cu inaltimea, se schimba si temperamentul, atitudinea, felul de a fi si perceptia asupra lumii din jur. Pentru a reusi sa iti consolidezi relatia cu copilul, care cu varsta incepe sa se departeze de tine, ai putea sa incerci sa il asculti si sa nu vorbesti doar tu acdn aveti o discutie serioasa sau de familie.

Esti om si faci greseli la fel ca oricare dintre noi. Cel mai bun lucru pe care il poti face este de a incerca si de a asculta asa cum trebuie astfel incat sa te intelegi cu copilul sau copiii tai. Daca ai probleme cu acest pas ce trebuie facut pentru construirea si intarirea relatiei voastre de parinte-copil, acum este momentul cand un consilier sau un psiholog ar putea interveni intre voi si va ajuta.

Controlul temperamentului. Si copilul tau poate ca a facut cateva greseli la viata lui. Este important pentru tine sa creezi o atmosfera in care sa nu il judeci astfel incat sa afli cum merge treaba in viata copilului tau. Indiferent de cum este, va fi foarte productiv pentru tine sa intri in modul rezolvare de probleme astfel incat sa eviti sa fii cineva care nu vrei sa fiiin viata copilului tau. Este important sa fii stalpul lui de sustinere, pentru ca daca nu tu, ca parinte, atunci cine? Din nou, a merge la consiliere poate fi foarte de ajutor de asemenea.

Atunci cand esti capabil sa ramai calm, ai abilitatea de a asculta efectiv ceea ce iti spune copilul tau. Stabileste o atmosfera potrivita. Poate ca trebuie sa iesi din casa pentru a te putea conecta si apropia asa cum trebuie de copilul tau. Acest lucru se poate intampla in timpul unei excursii scurte cu masina, in timpul unui pranz luat impreuna in oras sau a unei cine intr-un parc sau in apropierea unui lac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.